سفارش تبلیغ
صبا ویژن

1. موقعیت موتور خانه:درصورت امکان موقعیت موتورخانه باید نسبت به موقعیت مجموعه مرکزیت داشته باشد. زیرا که طول لوله کشی ها کاهش یافته وبنا براین افت فشار ومتعاقبا توان مصرفی سیستم کاهش خواهد یافت بعلاوه دسترسی به آن آسانتر خواهد بود.به دلیل اینکه گازهای خروجی از دودکش دیگ ها ممکن است باعث آلودگی محیط زیست وآزار واذیت سایر اقسمتها شود در انتخاب موقعیت موتورخانه باید به وزش باد غالب توجه کردوحتما به این نکته توجه شود که موتورخانه در مکانی واقع شود که باد محصولات احتراق را به فضا های اداری ومسکونی انتقال ندهدویا توسط سایر دستگاهها مثل هواساز ها و کولر مکیده نشوند وبه داخل فضا منتقل شود.

راه اندازی ونصب موتورخانه دیگ بخار

هم چنین ممکن است از نظر مکانی موتورخانه در زیر زمین – کف – و یا در طبقات قرار گیرد درحالتی که در زیر زمین واقع می شود باید نسبت به جلو گیری از امکان آب گرفتگی آن امکان حمل و نقل دستگاهها وعایق صوتی جداره های آن توجه کرد در صورت نصب موتورخانه در طبقات علاوه بر موارد فوق بایدنسبت میرا کردن ارتعاشات حاصل از دستگاهها ونیز ایزولاسیون کامل کف تمیدات لالزم اندیشیده شودونیز طراحیس سازهای ساختمان که قاد به تحمل وزن دستگاهها باشد.

 

2. فضای لازم برای موتور خانه
به طور کلی هیچ فرمول خاصی برای تعیین ابعاد موتور خانه ها وجود ندارد وابعاد موتورخانه ها را معمولا حجم دستگاهها – میزان دسترسی به آنها جهت تغمیرات وسرویس ها و حمل ونقل آنان تعیین می کند. ولی گفته شده که حجم فضای محل نصب دیگ باید 16 برابر حجم تقریبی دیگ باشد( 1 ). این مقدار برای جای دهی سایر تجهیزات موتور خانه کفایت می کنداز آنجایی که در موتور خانه های بخار معمولا دی اریتور ها در ارتفاع قرار می گیرند بنا براین ارتفاع 5تا 6 متروحتی بیشتر مناسب خواهد بود.در موتور خانه ها اغلب غیر از دیگ تجهیزات دیگری مانند دی اریتور - مخزن کندانس- سختی گیر- مبدلها- پمپ ها- مخزن روزانه سوخت – تابلوی برق – کمپرسور – هواساز وانبار مواد وحتی چیلر ممکن است وجود داشته باشد.در اینصورت باید جهت تعویض – تعمیرات – سرویسها و حمل ونقل آنها فضای لازم وفواصل مناسب را انتخاب نمود . در مثال فوق با توجه به انتخاب 3 دستگاه دیگ ویک دستگاه برای توسعه وحجم تقریبی دیگ ها حدود 40 متر مکعب، داریم V=16*(3+1)*40=2560 با فرض ارتفاع 6 مترمساحت 428 متر مربع بدست می آید در شکل ذیل به صورت شماتیک نمای یک موتورخانه با ابعاد تقریبی دیگ ها ترسیم شده است.
3. چیدمان تجهیزات
ودستگاهها دیگ ها بهتر است به گونه ای نصب شوند که مشعل آنها نزدیک درب یا فضای آزاد باشدتا به راحتی هوای تازه را مکش نمایند فواصل دیگ ها از هم طوری باشد که علاوه بر امکان بازدیدها- تعمیرات وسرویس های لازمه- کارکرد مشعل ها در کار یکدیگر اختلال ایجاد نکنند.و در هر صورت راه عبور بدون مانع در اطراف دستگاه نباید کمتر از 50 سانتیمتر باشد(2) درصورتی که مشعل ها با سوخت مایع کار می کنند وسوخت توسط پمپ به مشعل انتقال می یابد فاصله مخزن سوخت روزانه حداکثر 5 تا 6 متر از مشعل ها باشد و فاصله به قدری طولانی نباشد که پدیده کاویتاسیون ایجاد شود.مخزن روزانه بهتر است ارتفاع مناسبی داشته باشد تا یک فشار مثبت بر روی مکش پمپ داشته باشیم.دی اریتور وپمپ های تغذیه دیگ – نزدیک دیگ باشند تابلوی برق جهت خنک کاری در نزدیکی فضای آزاد باشد ونیز در مکانی قرار گیرد که در صورت نشتی آب وبخار دچار آسیب نشده و بعلاوه از صدمات فیزیکی به دور باشد. سختی گیرها به دی اریتور ومخزن کندانس وهم چنین آب تغذیه ورودی نزدیک باشند.کپسول های آتش نشانی در نقطه ای مستقر شوندکه به دربها نزدیک بوده – دسترسی به آنها آسان باشد وبعلاوه برای اطفل حریق کمترین فاصله را با وسایل آتش زا داشته باشند و هم چنین از صدمات فیزیکی محافظت شوند.به دلیل سرویس ها ی دیگها – مخصوصا سیخ زنی لوله ها – لازم است فاصله جلوی و پشت دیگ حداقل به گونه ای باشد که امکان سیخ زنی فراهم باشد. در ضمن فاصله پشت دیگ از دیوار یا تجهیزات دیگر حداقل 1 تا 2 متر باشد.فن های ونتیلاسیون از نوع مکشی بوده ودر نقطه ای واقع شوند که بیشترین فاصله را با مشعل ها داشته باشند وهوای لازم برای احتراق توسط مشعل ها را به بیرون انتقال ندهند( شکل ....) در صورت امکان یک انبار مواد اولیه و تجهیزات یدکی در کنار موتورخانه وجود داشاته باشد که علاوه بر دسترسی آسان به آن بتوان توسط لیفتراک یا گاری های دستی تجهیزات یدکی را حمل نمود.
4. تامین هوای احتراق
می باشد. سرعت هوا را معمولاً 0.44-0.56 هوای لازم برای احتراق مشعل های گازی و سوخت مایع حدود بگیریم سطوح مفید دریچه های ورود هوا به موتور خانه بدست می آید. 1 درنظر می گیرند.اگر سرعت هوا را 1-2 علاوه بر هوای احتراق لازم است جهت جلو گیری از گرم شدن بیش از حد موتور خانه مقداری هوای اضافی نیز در نظر گرفته شود در عمل می توان بصورت تقریبی هوای اضافی برای تهویه موتور خانه را مساوی هوای لازم برای احتراق منظور نمود ولذا سطح مفید دریچه ها ی هوا را دو برابر سطح بدست آمده در نظر می گیرند .برای مثال( 1)داریم: OR 11600 At P=7 bar V =13.5 0.56=7.56 =27200 مقدار هوای لازم A= = سطح مورد نیاز دریچه ها در فصل .... مبحث 14 گفته شده است که برای هر155 کیلو کالری بر ساعت ظرفیت حرارتی یک سانتی متر مربع سطح در نظر می گیرند که: هم چنین اگر تامین هوا از طریق کانالهای افقی باشد که یک دهانه آنها به هوای خارج ودهانه دیگر به فضای محل نصب دستگاههاباز باشد در اینحالت سطح آزاد هر یک از دهانه ها باید دست ک میک سانتی متر مربع باشد(2) و اگر تامین هوا از طریق کانالهای قائم باشد که یک دهانه آن به هوای خارج ودهانه دیگر به فضای محل نصب دستگاهها باز باشد در این حالت سطح آزاد هر یک از دهانه ها بایستی دست کم یک سانتی متر مربع با ازای هر کیلو کالری بر ساعت باشد.(2) در حالتی که بجای تامین هوا بصورت طبیعی مجبور به تامین هوا بصورت اجباری شویم در این حالت مقدار توسط سیستم تعویض هوا مکانیکی (فن) به داخل فضای محل نصب دستگاهها ی با سوخت مایع یا گاز فرستاده شود بایستی دست کم یک متر مکعب بر ساعت برای 355 کیلو کالری بر ساعت باشد.(3) در مثال فوق: یا 19220 c.f.m البته بسته به اینکه سوخت مصرفی دیگ ها گاز یا گازوییل باشد با احتساب 30 درصد فرمولها ی ذیل ارائه شده است (4) of oil of gas سطح خالص دریچه های ورود هوا برای احتراق و ونتیلاسیون در اینحالت می توان از یک فن یا چند فن مکنده استفاده کرد در ضمن بهتر است فن ها به مشعل اینترلاک باشند تا به محض زیر بار قرار گرفتن آنها فن مربوطه نیز روشن شود موقعیت فن ها بایستی بصورتی باشد که در کار مشعل ها اختلال ایجاد نکند.
5. جداره ها ودرب ها
دیوار موتورخانه باید از بتون وکف از بتون مسلح باشد علاوه بر این عایق صوتی – حرارتی ورطوبتی باشند همچنین در صورت مجاورت با فضا هایی که باید در مقابل آتش سوزی مقاوم باشند جداره ها شامل کف- سقف – دیوار – پنجره- و درب ها باید در مقابل آتش حداقل یک ساعت مقاوم باشند. می توان از اپوکسی برای پوشش کف ودیوارها استفاده کرد. دربها بهتر است حتی الامکان بزرگ وبه طرف بیرون ویا بصورت کشویی به طرفین باز شوند به منظور صرفه جویی در هزینه دریچه های تامین هوا روی پایین دربه تعبیه گردد وعلاوه بر این با توری مناسب آنها را پوشاند ابعاد دربها باید به گونه ای باشند که امکان حمل ونقل بزرگترین دستگاهها را بدون تخریب دیوارها فراهم نماید در مثال .... می توانیم از سه عدد درب به ابعاد 5*3.5 به ابعاد زیر استفاده کرد:
6. روشنایی موتور خانه
بهتر است سیستم روشنایی موتورخانه بصورتی باشد که فضای داخل موتورخانه دائماً روشن باشد به دلیل وجود حرارت و رطوبت تجهیزات روشنایی بایستی تحمل کارکرد در شرایط فوق را داشته باشند مقدار لو.کس روشنایی .......
7. سیستم اطفاء حریق موتورخانه
از آنجا ییکه احتمال حریق در هر مکانی از جمله موتور خانه ها نیز وجود دارد و حریق موتورخانه ها بیشتر از سوخت ویا تجهیزات برقی والکتریکی واز نوع تراکم خطر بالا می باشد بنابراین باید از محصولات ترکیبی که قابلیت اطفا حریق های نوعC,B,A را داشته باشدو با شعاع دسترسی مناسب استفاده شود در مثال فوق با توجه به اینکه ابعاد موتور خانه با احتساب انبار وقسمت هوا ساز ها وتبرید 30 در 18 می باشد و گروه تراکم خطر بالای 40-B بیشترین شعاع دسترسی 15متر را دارند پس می توان از خاموش کننده های 4-A:40-B:C در نقاط فوق بهره برد در صورت استفاده از سوخت گازی استفاده از یک آشکار ساز گاز که به یک فن ونیز یک آزیر اینترلاک شده باشد ضروری است هم چنین آشکار ساز گاز COدر موتور خانه ها لازم بوده واین آشکار ساز باید با فن مکنده و آزیر اینتر لاک شده باشد.
8. دفع فاضلاب موتورخانه
در موتور خانه باید جهت هدایت آب و فاضلاب حاصل از نشتی ها – ترکیدگی ها – شستشوی سختی گیرها – وزیر کشی دیگ ها وتعمیرات تمهیداتی اندیشیده شود برای این منظور پیشنهاد می گردد در موتورخانه یک کانال به ابعادمناسب ومطابق شکل با شیب 2%-3% تعبیه گردد وبه شیر زیر کشی دیگ ها وسختی گیرها نزدیک باشد وروی کانال ر ا با حفاظ مناسب پوشانید بعلاوه باید تراز فاضلاب موتور خانه نسبت به تراز فاضلاب اصلی بالاتر باشد تا مجبور به انتقال مکانیکی فاضلاب با استفاده از پمپ نباشیم
9. اتاق اپراتور
10.انبار






تاریخ : یکشنبه 91/4/4 | 11:12 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.